Connect with us

Administratie

Cosmin Andrei: “Nu se mai poate face nimic în municipiul Botoșani, în următorii ani. Toate proiectele sunt puse în pericol”

Published

on

Primăria municipiului Botoșani a pierdut pierdut procesele după falimentarea societății Termica SA și are de achitat aproape 100 de milioane lei din care jumătate reprezintă dobânzi. Cum bugetul pentru investiții în 2021 este de 32 de milioane de lei, asta înseamnă că timp de trei nu se va mai realiza nimic în municipiul Botoșani.

În plus, sunt în pericol și proiectele cu finanțarea europeană, precum reabilitarea Teatrului Mihai Eminescu și modernizarea transportului local, unde primăria trebuie să asigure o cofinanțare de multe milioane de euro.

“Nu se mai poate face nimic în municipiul Botoșani în următorii ani, din cauza acestei inginerii financiare care ne costă astăzi foarte, foarte mult. Toate proiectele sunt puse în pericol. Sunt în etapa în care intenționez să scot la licitație proiectarea pentru primul cvartal de străzi Petru Rareș – Calea Națională – IC Brătianu. După finalizarea proiectării intenționam să contractez un credit pentru asfaltarea acestor străzi. Va fi o problemă reală să mergem în fața băncilor când veniturile noastre sunt grav amenințate de această executare. Există riscul să nu mai putem fi creditați. Chiar dacă gradul de îndatorare ne permite să ne împrumutăm, fiind la 16%, există riscul să nu primim finanțare. Nu mai putem dezvolta multe proiecte. Proiectele care privesc cofinanțarea cu fonduri publice sunt de asemenea amenințate pentru că nu mai avem venituri proprii cu care să cofinanțăm”, a spus primarul Cosmin Andrei.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad