Connect with us

Administratie

Ioan Butnaru, primar Hilișeu-Horia: “Sper ca în doi-trei ani să avem apă în sistem centralizat”

Published

on

Primăria comunei Hilișeu-Horia a început demersurile pentru realizarea proiectului de alimentare cu apă, un proiect estimat la 9 milioane de euro.

Primul pas a fost obținerea avizului de la Nova Apaserv pentru racordarea la rețeaua din municipiul Dorohoi. Potrivit primarului Ioan Butnaru, urmează să fie realizate studiile și documentele necesare și estimează că în maxim trei ani va fi apă în sistem centralizat, în comuna Hilișeu-Horia.

“Am obținut avizul de principiu de la Nova Apaserv pentru a fi cuplați la sistemul centralizat. Am făcut ridicarea topo pentru cei aproape 100 de kilometri de rețea. Studiul geo este în desfășurare, în paralel cu intabularea. În același timp, se face și studiul de fezabilitate. Este o sumă destul de consistentă. Având în vedere că obiectivul asumat de România este rezolvarea problema apei în toate localitățile, sper ca în doi-trei ani să avem apă în sistem centralizat. În maxim trei ani vom avea apă în comuna Hilișeu Horia. Dacă nu vom fi blocați la vreo licitație”, a spus Ioan Butnaru.

Cât privește canalizarea, se ia în calcul un parteneriat cu comuna Pomârla pentru utilizarea stației de epurare care în această perioadă se construiește.

“Este foarte bună propunerea domnului primar din Pomârla, referitor la stația de epurare. Este o stație de epurare construită la hotarul dintre Pomârla și Hilișeu și ar putea beneficia ambele comune. Mi-ar conveni să devin partener”, a adăugat primarul comunei Hilișeu Horia.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad