Connect with us

Administratie

Milioane de euro investite în școlile din Dorohoi

Published

on

Primăria municipiului Dorohoi a obținut finanțări europene și guvernamentale pentru reabilitarea tuturor unităților de învățământ și pentru construcția de grădinițe noi. La finalul anului următor, toate unitățile de învățământ din Dorohoi vor fi la standarde europene.

“Toate unitățile de învățământ din Dorohoi beneficiază de un proiect european. Vorbim inclusiv de construcții noi de grădinițe. Sunt în diferite etape de lucru. O parte sunt spre finalizate iar altele sunt în faza de licitație. Sunt investiții de aproape un milion de euro la fiecare, unele vor fi finalizate anul acesta iar celelalte în 2022. Se apropie de final un obiectiv foarte drag mie, prima școală israelită care are o istorie mai veche. A fost retrocedată, am cumpărat-o în rate, în urmă cu 8-10 ani. Mi-am dorit încă de atunci să o redau învățământului dorohoian. S-a ivit oportunitatea prin PNDL să o reabilităm iar acum lucrăm la finisajele exterioare. Modernizăm și terenul de sport. Acolo a fost un loc renumit, se numea Maccabi. A fost unul dintre primele terenuri de fotbal din Dorohoi. Din toamnă va fi redată Colegiului Național Grigore Ghica și le voi asigura toată dotarea de care au nevoie”, a spus Dorin Alexandrescu, primarul municipiului Dorohoi.

În plus, în municipiul Dorohoi vor mai intra două milioane de euro pentru dotarea școlilor cu tablete, calculatoare și alte echipamente necesare.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad