Connect with us

National

Captură de cannabis. Au fost prinși cu 400 de plante

Published

on

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Galați au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui număr de 2 inculpați, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc.

Inculpații au înfiinţat, într-un imobil situat pe raza municipiului Galați, o cultură de plante de cannabis, în vederea comercializării acestora către diverși consumatori.

Ieri, polițiștii din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Galați i-au depistat cei 2 inculpați, în parcarea amenajată pe Faleza Dunării din Galați, în timp ce încercau să descarce dintr-un autoturism și să arunce în Dunăre 3 saci conținând 400 plante de cannabis, cu masa totală de 57,7 kilograme.

La data de 29.04.2021, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Galați împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Galați au efectuat un număr de 5 percheziții domiciliare, în urma cărora au fost ridicate documente, telefoane mobile, suma de 10.900 de lei, precum şi diferite echipamente necesare cultivării plantelor de cannabis.

Ulterior, la data de 30.04.2021, a fost efectuată a șasea percheziție domiciliară, la o altă adresă de pe raza municipiului Galați, la o proprietate pe care unul dintre inculpați o închiriase, unde au fost descoperite instrumente pentru cultivarea indoor a canabisului.

În cursul zilei de astăzi, Tribunalul Galați a dispus arestarea preventivă a celor doi inculpați, pentru o perioadă de 30 de zile.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Galați, precum și al celor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Galați – Serviciul Criminalistic.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad