Connect with us

Administratie

Containere pentru hârtie și carton produse de angajații Urban Serv la o treime din preț VIDEO

Published

on

Pentru o mai bună colectare selectivă a deșeurilor în municipiul Botoșani, conducerea societății Urban Serv a decis să amplaseze noi containere pentru hârtie, carton și pentru PET-uri. Acestea au fost realizate de către angajații Urban Serv.

Containerele pentru deșeuri reciclabile, achiziționate în urmă cu mai mulți ani, aveau capacitate mică și nu erau eficiente. Din acest motiv, directorul general al Urban Serv a decis să amplaseze la punctele de colectare containere de o capacitate mai mare. Inițial au fost realizate containere pentru PET-uri iar de curând au fost confecționate și containere pentru hârtie și carton. A achiziționat materialele necesare iar angajații Urban Serv au confecționat containerele.

“Pe lângă containerele prezentate pentru hârtie și carton, lucrăm la recipiente pentru plastic și metal. Tot ceea ce facem, facem din resursele noastre proprii. Anul trecut, societatea a ajuns la o stabilitate din punct de vedere financiar și am decis să investim profitul în astfel de dotări. Prețul unui astfel de modul realizat din surse proprii este undeva la 2000 lei. Dacă îl achiziționam de pe piața liberă costa de două-trei ori mai mult”, a spus Gabriel Tanasă, directorul general al Urban Serv.

Pentru că până acum nu prea s-a făcut colectare selectivă, Primăria municipiului Botoșani a fost pusă la plată iar într-un final cei care au suportat aceste penalități au fost cetățenii.

“Toate municipalitățile au o serie de ținte stipulate prin acte normative iar deșeurile selective trebuie să reprezinte un procent important din totalitatea deșeurilor selectate. Anul acesta, 60% din totalul deșeurilor trebuie să fie deșeuri selective. Din acest procent de 60%, 50% trebuie să fie hârtie, pet și cartoane. Prin programul Consiliului Județean am avut o infrastructură care nu a funcționat foarte bine, nu ne-am atins țintele și a trebuit să plătim penalități. Lucrurile se corectează, avem procente tot mai bune”, a spus primarul Cosmin Andrei care vrea să obțină o finanțare europeană pentru montarea de camere de supraveghere la toate platformele din municipiu.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad