Connect with us

Administratie

POMÂRLA. Cea mai importantă investiție se apropie de final: “Estimăm ca anul acesta…”

Published

on

Cel mai important obiectiv de investiții realizat în ultimii 30 de ani, în comuna Pomârla, se apropie de finalizare. Este vorba de proiectul: „Înființare sistem de alimentare cu apă, canalizare și stație de epurare în comuna Pomârla, județul Botoșani”.

Început în vara anului trecut, lucrările se apropie de 70% stadiu de execuție. Rețelele au fost deja îngropate iar acum se lucrează la cele 220 de cămine, la stația de epurare și la montarea echipamentelor.

“Suntem într-un stadiu de 60-70%. Urmează montarea echipamentelor și vanelor de conectare. Deși este un proiect așteptat, a fost greu de executat pentru că s-a creat disconfort mare , cetățenii au fost nemulțumiți. Problema este că nimeni nu a respectat limitele proprietății. Avem 220 de cămine pentru branșamente de realizat. Estimăm ca anul acesta să finalizăm proiectul. Nu vreau să avansez un termen. Dacă am ajuns în acest stadiu, consider că montarea echipamentelor, probele și racordurile vor fi realizate până la finalul anului”, a spus Dumitru Chelariu, primarul comunei Pomârla.

Chiar dacă acest proiect încă nu a fost finalizat, autoritățile locale vorbesc despre o nouă investiție care va fi realizată în următorii ani.

“Prioritate este finalizarea proiectului de apă-canalizare care ne va oferi calificarea în următoarele proiecte de apă-canalizare pentru celelalte două sate. Chiar dacă sunt sate mici, este complicat să facem investiții din fonduri proprii. Deja pregătim un proiect pentru alimentarea cu apă a satelor Hulubești și Racovăț”, a adăugat Dumitru Chelariu.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad