Connect with us

Administratie

Orașul Săveni se transformă într-un șantier. Relu Tîrzioru: “Un proiect foarte ambițios, în valoare de 6 milioane de euro”

Published

on

Un proiect în valoare de șase milioane de euro va fi implementat în următorii ani în orașul Săveni din județul Botoșani. Proiectul prevede modernizarea unor școli și grădinițe, construirea de locuințe sociale, realizarea de parcări, reabilitarea și extinderea pietonalului, asfaltarea a patru drumuri și realizarea de parcuri de joacă.

“Urmează un proiect foarte ambițios pe axa 13, în valoare de aproximativ 6 milioane de euro. Este un proiect de regenerare urbană prin care se va reabilita Școala generală Nr. 1, grădinița cu program prelungit, un bloc de locuințe sociale cu 12 apartamente cu toate dotările. Mai avem Școala nr. 2 care este deteriorată. Pe partea de infrastructură avem strada Dr. Ciucă, multe locuri de parcare, chiar în spatele primăriei va fi amenajată o parcare. Vor fi reabilitate parcurile, pietonalul va fi prelungit până la următoarea intersecție iar de acolo vom realiza locuri de parcare până la ieșirea din oraș. Se vor amenaja șapte locuri de joacă și parcuri de odihnă în toate satele din componente orașului Săveni, plus două în orașul Săveni. În Bodeasa se vor asfalta patru drumuri și se vor amenaja trotuare. Așteptăm doar să semnăm contractul de finanțare. Deja am contactat o firmă de consultanță pentru achiziții și sperăm ca anul acesta să dăm ordinul de începere și la toate aceste șantiere să se lucreze”, a precizat Relu Tîrzioru.

În paralel, se continuă lucrările începute pe străzile din orașul Săveni, amenajarea locurilor de parcare și a unor terenuri de joacă.

De asemenea, anul acesta vor începe lucrările la piața agroalimentară și la blocul ANL care va fi construit în apropierea centrului cultural.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad