Connect with us

Administratie

Liceu modernizat cu 3,5 milioane de euro. Amfiteatru, laboratoare moderne, mobilier nou și teren de sport FOTO

Published

on

Orașul Săveni va avea unul dintre cele mai modern licee din zona Moldovei. Lucrările sunt într-un stadiu avansat iar în toamna acestui an, cei peste 800 de elevi vor învăța în condiții de nivel european.

În perioada imediat următoare va intra în reabilitare ultimul corp al liceului și se va moderniza terenul de sport plus curtea interioară. Autoritățile locale deja au achiziționat mobilierul pentru toate clasele și au dotat laboratoarele. În laboratorul de informatică s-au investit numai puțin de 20.000 de euro iar banii provin din sponsorizări.

Primarul Relu Tîrzioru vrea ca din anul școlar viitor să se înființeze încă trei clase deoarece va exista spațiu sufficient și condiții foarte bune.

“Suntem într-un stadiu avansat al lucrărilor la liceu. Deja se învață în condiții decente. Mai avem un corp de finalizat și sper ca în luna septembrie să avem toate avizele iar în Săveni să se desfășoare un învățământ de calitate. Avem aproximativ 800 de elevi la liceul din Săveni dar sper ca din toamnă să mai avem încă două-trei clase. Vrem două clase de alimentație publică și mai vrem să avem o clasă de sport la Săveni. La infrastructura pe care o vom avea, ar fi utilă o astfel de clasă. Valoarea acestei investiții este de 3,5 milioane de euro”, a spus Relu Tîrzioru, primarul orașului Săveni.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad