Connect with us

Administratie

Târg de Paște în municipiul Dorohoi: “Avem o bogăție pe care…” GALERIE FOTO

Published

on

Municipiul Dorohoi a intrat deja în atmosfera de sărbătoare. Autoritățile locale și instituțiile de cultură au organizat un Târg de Paște la care participă meșteri populari din județul Botoșani iar dorohoienii au posibilitatea să vadă diverse exponate valoroase.

Pe lângă standurile amplasate în fața primăriei, autoritățile locale au pus la dispoziție și sala Consiliului Local unde este realizată o expoziție de icoane și obiecte de cult.

“La inițiativa Casei de Cultură și a Părintelui Protopop a luat naștere o manifestare inedită. Am vrut să o numim Târg de Paște dar este mai mult o expoziție. Ne-am dorit să fie o acțiune de suflet la care să participe meșterii populari din Dorohoi și din împrejurimi. E o activitate care îi pune în evidență pe creatorii care mai sunt în zonă, cei care fac lucruri de artă. Le-am pus la dispoziție și sala Consiliului Local Dorohoi pentru că au exponate care merită văzute. Este o expoziție de icoane și de obiecte bisericești, cărți religioase cu o vechime deosebită. În fiecare moment încercăm să punem în valoare tot ce are frumos și bun județul Botoșani. În asemenea momente îți dai seama că avem o bogăție pe care nu o valorificăm, nu o arătăm. Ar trebui realizate proiecte comune, pe zone mai mari”, a spus Dorin Alexandrescu, primarul municipiului Dorohoi.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad