Connect with us

AGRICULTURA

Supermarketurile nu vor mai putea impune producătorilor și procesatorilor români taxa de publicitate și taxa de raft

Published

on

Parlamentarii din Comisia pentru Agricultură și Comisia Economică din Senat au aprobat o inițiativă legislativă prin care se interzice marilor retaileri să impună diverse taxe producătorilor și procesatorilor români.

Propunerea legislativă privind practicile comerciale neloiale dintre întreprinderi în cadrul lanțului de aprovizionare agricol și alimentar (L49/2021), transpune în legislația națională prevederile Directivei (UE) 2019/633 a Parlamentului European și a Consiliului din 17 aprilie 2019.

Potrivit senatorului Lucian Trufin, marii jucători din piața de retail cu produse agroalimentare nu mai pot impune unilateral taxe de orice fel producătorilor (ex. Taxe pentru publicitate, pentru extinderea rețelei de magazine, taxă de raft sau să plătească facturile la luni de zile de la livrare, etc).

“Dacă totuși o vor face atunci supermarketurile vor plăti cu vârf și îndesat (în anumite cazuri amenda poate ajunge pană la 1% din cifra de afaceri). Mulțumesc tuturor colegilor din ambele comisii, d-lui președinte George Scarlat, reprezentanților MADR și ai Consiliului Concurenței, staff-ului comisiilor, care și-au adus aportul la îmbunătățirea acestei propuneri legislative care are (incredibil, dar adevărat) susținerea tuturor forțelor politice reprezentate în Parlament”, a precizat senatorul Lucian Trufin.

Inițiativa legislativă urmează a fi supusă spre aprobare în Parlament, săptămâna viitoare. După promulgarea legii, noile măsuri vor fi puse în aplicare.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad