Connect with us

AGRICULTURA

“Cașcavalul de Săveni” a fost recunoscut oficial în Uniunea Europeană

Published

on

Cașcavalul de Săveni devine un produs recunoscut oficial în toată Uniunea Europeană. Ieri a fost publicat regulamentul privind înregistrarea “Cașcavalului de Săveni” în Registrul denumirilor de origine protejate și al indicațiilor geografice protejate.

În 2016, Asociația Producătorilor “Cașcavalul de Săveni” a demarat procedurile privind recunoașterea acestui produs atât pe plan național cât și în Uniunea Europeană. După cinci ani în care au trebuit parcurși mai mulți pași și îndeplinite tot felul de condiții, în data de 21 aprilie, la Bruxelles, a fost aprobat REGULAMENTUL DE PUNERE ÎN APLICARE (UE) 2021/657 AL COMISIEI. Acest regulament are trei articole:

  • Articolul 1 Se înregistrează denumirea „Cașcaval de Săveni” (IGP). Denumirea de la primul paragraf identifică un produs din clasa 1.3. Brânzeturi din anexa XI la Regulamentul de punere în aplicare (UE) nr. 668/2014 al Comisiei (3).
  • Articolul 2 Termenul „cașcaval” poate fi utilizat în continuare pentru etichetare sau pentru prezentări pe teritoriul Uniunii, cu condiția respectării principiilor și normelor aplicabile în ordinea juridică a acesteia.
  • Articolul 3 Prezentul regulament intră în vigoare în a douăzecea zi de la data publicării în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene. Prezentul regulament este obligatoriu în toate elementele sale și se aplică direct în toate statele membre.

 

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad