Connect with us

Administratie

Dumitru Chelariu, primar Pomârla: “Consiliul Județean nu își justifică existența. La câți bani consumă…”

Published

on

Consiliul Județean este una dintre cele mai mari instituții din județul Botoșani, cu mulți salariați și cu un buget de cheltuieli consistent. Cu toate acestea, proiectele mari pentru dezvoltarea județului Botoșani au fost puține și foarte greu implementate. În schimb, Consiliul Județean a fost locul în care politicienii și-au plătit polițe și au împărțit bugetul după propriile interese.

Dumitru Chelariu, primarul comunei Pomârla, consideră că se cheltuiesc prea mulți bani la Consiliul Județean, raportat la proiectele de dezvoltare și la modul cum se administrează drumurile județene, spitalul Mavromati sau Nova Apaserv.

“Consiliul Județean nu își justifică existența. La câți bani consumă, treceam pe ministere toate prerogativele. Drumurile la Ministerul Transporturilor, spitalul la Ministerul Sănătății… Nu mai lăsăm la mâna politrucilor. Consiliul Județean cheltuiește bani doar pentru a-și menține angajații. Nu produce nimic. Ei așteaptă bani de la minister. Dacă ar fi un management performant la Nova Apaserv, ar veni bani la Consiliul Județean. Dar Nova Apaserv a ajuns în pragul falimentului. Sunt societăți în țară care fac performanță dar noi suntem la al doilea faliment. Noi tot vorbim și desenăm frumos. Unde sunt managerii de la PSD, PNL…? Toți sunt o apă și-un pământ. S-au luptat politic și nu au înțeles că trebuie să pună oameni buni”, a precizat Dumitru Chelariu.

Primarul comunei Pomârla consideră că în ultimii ani au fost tot felul lupte politice atât între partide cât și în interiorul partidelor iar proiectele pentru dezvoltarea județului au fost ignorate.

“La Neamț erau vreo 30 de proiecte PNDL. La Botoșani aveam șapte fantastici și au venit vreo șapte proiecte pentru drumurile județene. De ce nu s-au depus proiecte? Măcar să văd intenția. Nu era finanțare dar măcar depuneam proiecte pentru toate drumurile care erau pietruite. Că se făceau în doi-trei ani sau peste zece ani dar erau depuse. Toate aceste proiecte trebuiau să fie măcar la stadiul de studiu de fezabilitate. Ei nu au fost interesați decât de meciurile interne. În loc să fie o echipă, aveau secretar de stat, subsecretar de stat, am avut ministru. Dacă lucrau în echipă, era un pas înainte.

Toți vor să pară eroi, să pară salvatori. Unul a inventat PNDL, unul a inventat nu știu ce. Toți sunt părinți, toți își asumă rolul de ctitori dar suntem plini de ctitori și mai puțin de ctitorii. Să lăsăm orgoliile și să promovăm niște oameni buni. La Botoșani avem rezultatele unor lupte inutile de ani și ani”, a adăugat primarul comunei Pomârla.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad