Connect with us

Administratie

Orașul Ștefănești se va transforma într-un șantier: Canalizare, drumuri, locuințe sociale, cinematograf

Published

on

În următorii ani, orașul Ștefănești și satele componente se vor transforma într-un șantier. Primăria are mai multe proiecte cu finanțare guvernamentală și europeană care urmează să demareze începând din acest an.  

Primarul Florin Buțura a precizat că una dintre prioritățile actualului mandat este modernizarea străzilor din oraș deoarece majoritatea sunt pietruite. Anul acesta se va finaliza un proiect dar între timp s-au făcut demersuri pentru obținerea unei noi finanțări.

Avem cei șase kilometri de drum pe care îi finalizăm anul acesta. Mai am un proiect depus la CNI pentru 14 kilometri de drum, în Bădiuți și Ștefănești. Îmi era și rușine să merg la minister și să spun că am doi kilometri de drum în oraș. Dar asta e realitatea. Căutăm toate sursele de finanțare pentru a moderniza cât mai multe drumuri din orașul Ștefănești, ne-a spus Florin Buțura.

O altă prioritate este realizarea sistemului de canalizare. Deja s-au făcut demersuri la Ministerul Dezvoltării pentru obținerea finanțării pentru 32 de kilometri de canalizare, valoarea estimată fiind de aproape 15 milioane de lei.

Încercăm să obținem o finanțare și pentru canalizare. Am depus o solicitare la Ministerul Dezvoltării pentru canalizare și așteptăm un răspuns, susține primarul orașului Ștefănești.

Anul acesta vor începe lucrările la cinematograful din Ștefănești și la căminul cultural din Bobulești iar autoritățile locale speră să fie demarată și construcția celor trei blocuri cu locuințe sociale. Reabilitarea cinematografului Prutul și a căminului cultural din Bobulești sunt două investiții în valoare de peste 11 milioane lei.

Prin Compania Națională de Investiții avem cinematograful și un cămin cultural în Bobulești. Proiectele sunt aprobate, deja am predat amplasamentul la CNI și așteptăm să înceapă lucrările. De asemenea, avem un proiect pentru construcția a trei blocuri cu locuințe sociale. Vor fi 48 de apartamente construite în zona de blocuri din oraș. Este un proiect depus la Ministerul Dezvoltării și așteptăm răspunsul”, a completat Florin Buțura, primarul orașului Ștefănești.

În momentul de față este în implementare un proiect în valoare de 3,5 milioane de euro, prin Programul Operațional Capital Uman. Prin acest proiect se reabilitează școala din Bădiuți și se izolează termic trei blocuri, s-au înființat 15 de societăți comerciale și s-au calificat professional sute de persoane.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad