Connect with us

Administratie

RIPICENI. Investiție de 7,5 milioane de lei într-un sistem de canalizare modern

Published

on

Primăria comunei Ripiceni implementează în această perioadă un proiect în valoare de 7,5 milioane lei care va rezolva problema canalizării. Investiția se preconizează a fi finalizată în vara acestui an.

Comuna Ripiceni și-a rezolvat în urmă cu câțiva ani problema alimentării cu apă, sistemul fiind gestionat de Nova Apaserv, dar nu avea un sistem de canalizare. S-a reușit obținerea unei finanțări în valoare de 7,5 milioane de lei prin PNDL2 iar în cursul anului trecut au demarat lucrările. Primarul Gabriel Talef spune că lucrările sunt în grafic și că proiectul va fi finalizat în luna iulie.

“Suntem la un grad de execuție de aproximativ 60% la rețeaua de canalizare. Mai sunt șase stații de repompare și stația de epurare. Ei ar trebui să finalizeze lucrarea în luna august dar estimează că în iulie vor preda sistemul de canalizare. În total, vom avea 13,5 kilometri de rețea de canalizare. Va fi acoperită toată comuna. Apă avem, sistemul este predate la Nova Apaserv. Urmează să avem și canalizare”, a declarant Gabriel Talef, primarul comunei Ripiceni.

Tot în acest an se vor amenaja două baze sportive și va începe modernizarea casei de cultură din comuna Ripiceni.

“Avem baza sportivă care va fi modernizată printr-un proiect finanțat prin GAL. Am prins în buget suma de 300.000 lei pentru amenajarea unei baze sportive la școală. Am terminat izolația termică la școală, acoperișul și celelalte lucrări. În această vară vreau să fac și baza sportivă. De asemenea, mi-am propus să reabilitez casa de cultură. Lucrările vor fi suportate din bugetul local. Am făcut o economie în ultimii ani și vom putea realiza reabilitarea și dotarea casei de cultură”, a adăugat primarul comunei Ripiceni.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad