Connect with us

Administratie

Orașul Ștefănești mai are 150 de asistați social: “În 2016 erau 1200”

Published

on

Numărul asistaților social din orașul Ștefănești a scăzut foarte mult în ultimii cinci ani. Dacă în iunie 2016 erau 1200 de beneficiari de ajutoare sociale, în prezent mai sunt aproximativ 150 din care 50 au probleme medicale.

Imediat după ce a fost ales primar al orașului Ștefănești, Florin Buțura le-a impus beneficiarilor de ajutoare sociale să presteze orele de muncă. Mulți au refuzat, preferând să rămână fără acel ajutor social. Au mai rămas aproximativ 100 de persoane care prestează orele de muncă și care fac curățenie în orașul Ștefănești.

“Acum mai avem în jur de 100. În 2016 erau 1200 de beneficiari de ajutor social. După primul an mai erau vreo 700, apoi 500 iar acum am aproximativ 150 de persoane. Sunt aproximativ 50 de persoane care au probleme medicale și nu pot lucra dar 100 vin și prestează acele ore de muncă. Unii au plecat în străinătate, mulți nu îndeplineau condiții, unii nu au vrut să mai presteze acele ore de muncă. Ei dacă își fac orele de muncă, nu am nimic împotrivă. Am făcut curățenia de primăvară cu cei de la ajutor social. Acum lucrăm la montarea stâlpilor de iluminat pe marginea drumului”, ne-a spus Florin Buțura, primarul orașului Ștefănești.

 

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad