Connect with us

Sanatate

Persoanele care vor să se vaccineze cu AstraZeneca o pot face fără programare

Published

on

Valeriu Gheorghiţă a anunţat că au fost deschise noi cabinete de vaccinare şi a precizat că începând de vineri, 16 aprilie, persoanele care vor să se vaccineze cu AstraZeneca o pot face fără programare.

Valeriu Gheorghiţă a anunţat că au fost deschise noi cabinete de vaccinare, precizând că persoanele care vor să se vaccineze cu AstraZeneca o pot face fără programare.

„Începând cu 12 aprilie au fost deschise 30 de cabinete noi de vaccinare cu serul de la AstraZeneca. De azi au fost deschise 144 de centre pentru Pfizer. Din 20 aprilie vor fi deschise 50 de cabinete noi de vaccinare pentru Pfizer.

Pentru perioada următoare, la propunerea unor centre de vaccinare, vom permite vaccinarea fără programare într-un centru de vaccinare cu Astrazeneca unde nu sunt ocupate toate locurile. Oamenii se pot prezenta direct cu cartea de identitate. Foarte probabil, va fi posibil de vineri, pentru a ne asigura că există un număr suficient de doze.

Numărul de persoane care pot fi vaccinate este de maxim 96 la un centru. Trebuie să înțelegem că nu încercăm o supra-aglomerare a centrelor și o facilitare a vaccinării. Peste 31.900 de persoane se pot vaccina la capacitate maximă în centrele de vaccinare din țară care folosesc serul AstraZeneca

Din 19 aprilie, 61 de fluxuri pentru AstraZeneca vor fi transformate în fluxuri pentru vaccinare cu serul de la Moderna fara a se desființa centrele” , a declarat coordonatorul campaniei de vaccinare în cadrul conferintei de presă de marţi.

Valeriu Gheorghiţă: 505.000 de persoane se află pe lista de aşteptate la vaccin

Coordonatorul campaniei de vaccinare a declarat că în acest moment 505.000 de persoane aşteaptă să fie vaccinate, precizând că lista de aşteptare a scăzut în aceste zile.

Citește mai mult pe RTV.NET

Distribuie pe:
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad