Connect with us

Administratie

Florin Buțura, primar Ștefănești: “Este cel mai mic buget de când sunt primar. Trimestrul patru este descoperit”

Published

on

Primăria orașului Ștefănești are în 2021 cel mai mic buget din ultimii ani. Deși implementează proiecte de multe milioane de euro iar cofinanțarea pe care trebuie să o asigure înseamnă aproximativ 500.000 de euro, Primăria orașului Ștefănești a primit mai puțini bani decât unele comune din județul Botoșani.  

Florin Buțura, primarul orașului Ștefănești, spune că este cel mai mic buget din ultimii cinci ani și că nu sunt bani nici măcar pentru plata salariilor până la finalul anului.

“Bugetul este foarte mic. Chiar astăzi l-am aprobat. Este cel mai mic buget de când sunt eu primar. Nu avem bani nici măcar pentru plata salariilor. Trimestrul patru este descoperit. Sper ca la rectificarea bugetară din vară să primim sumele necesare pentru salarii și funcționare”, a spus Florin Buțura.

Dacă pentru plata salariilor și funcționării se vor găsi bani, marea problemă o reprezintă cofinanțarea proiectelor, suma necesară fiind 500.000 de euro.

“Banii primiți de la Consiliul Județean pentru cofinanțarea proiectelor ne asigură doar 8% din necesar. La ora actuală, trebuie să asigurăm 24 de miliarde de lei vechi pentru cofinanțarea proiectelor. Ne-au cerut o situație cu proiectele, le-am trimis dar nici măcar nu s-au uitat pe acea listă. Avem un credit, vom încerca să mai facem încă unul pentru a avea bani de cofinanțare. Avem proiecte cu fonduri europene pe care trebuie să le finalizăm”, a adăugat primarul orașului Ștefănești.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad