Connect with us

AGRICULTURA

Ofertă din Germania pentru 5000 de miei karakul: “Vrea să cumpere miei pentru comunitatea arabă”

Published

on

Crescătorii de oi din județul Botoșani au primit o ofertă pentru cel puțin 5000 de miei. Oferta vine din partea unui agent economic care va transporta mieii în Germania, pentru comunitatea arabă.

Ionică Nechifor, președintele Asocieției Moldoovis, a precizat că a avut o primă discuție cu exportatorul și urmează să negocieze termenii contractului.

“Ne-a vizitat un exportator care vrea să cumpere miei pentru comunitatea arabă din Germania. Își dorește 5000 de miei karakul. În condițiile în care vine să încheie un contract și plătește un avans de 40% îi vom asigura cei 5000 de miei. Astfel, fermierii vor avea o garanție că își vor vinde mieii. Urmează să revină după sărbători pentru a stabili condițiile contractuale. Avem miei foarte buni, la 10-15 kilograme în carcasă”, a spus Ionică Nechifor.

700 de miei la Stațiunea Popăuți

Stațiunea de Cercetare Popăuți are în acest an un număr mare de miei. Doar o parte dintre ei vor fi păstrați, restul urmând a fi vânduți, cel mai probabil în zona arabă.

“Avem un agent economic care dorește să cumpere toți mieii de la Stațiunea Popăuți. Noi avem aproximativ 700 de miei. Vreo 200-300 vom păstra la stațiune pentru prăsilă proprie și înlocuirea reformei. Restul de 400-500 de miei vor fi vânduți. Solicitarea este mare pentru țările arabe. La ora actuală, Stațiunea de Cercetare Popăuți are în jur de 1500 de animale, 1300 de oi karakul și 200 de capre. Plus mieii de anul acesta. Încercăm să lotizăm pe varietățile de culoare pentru că Stațiunea de Cercetare nu avea niște loturi de animale pe varietățile de culoare. Încercăm să echilibrăm pe toate liniile, între 250 și 300 de capete pe fiecare culoare. La karakul alb abia acum avem 50-60 de capete. La karakul roz avem 60-70 de capete. Avem vreo 300 de capete la karakul negru. Proiecte avem pentru omologarea celor două linii. Eu sper ca în trei ani să le omologhez”, a mai spus Ionică Nechifor.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad