Connect with us

Politica

COMUNICAT ALDE. Infrastructura județului Botoșani, principala nemulțumire a cetățenilor!

Published

on

Faptul că suntem un județ fruntaș la situația deplorabilă  a drumurilor rutiere nu mai este o noutate pentru nimeni. Deși s-au modernizat de-a lungul anilor, diverse porțiuni de drumuri județene, starea actuală a infrastructurii  îi nemulțumește pe botoșănenii care străbat zilnic aceste drumuri,  pentru care s-au plătit numeroase taxe, iar efectul este unul dezastruos pentru conducătorii auto deoarece ajung, tot mai des, în service-uri cu mașinile din cauza gropilor întâlnite pe carosabil.

Cea mai importantă investiție pentru județul Botoșani, care se lasă așteptată din anul 2014 este proiectul privind drumul strategic, respectiv DJ 282, despre care nu știm nici până în prezent când vor începe efectiv lucrările, care au ajuns la o valoare de 395 de milioane de lei.

Precizăm că acest drum are o importanță aparte pentru Botoșani, întrucât străbate  aproape jumătate din județul nostru, iar  implementarea acestui proiect ar contribui substanțial la dezvoltarea economică botoșăneană. Fiind vorba de foarte multe localități ce sunt străbătute de DJ 282, s-a  decis de către conducerea Consiliului Județean Botoșani fragmentarea în trei loturi, astfel încât primul lot al  Drumului Strategic se întinde pe 29,2 kilometri și începe din comuna Șipote din județul Iași – Rediu – Răuseni – Călărași, plus distanța de aproape 10 kilometri dintre Dângeni și Mihălășeni, lotul II cuprinde localitățile Răuseni – Todireni – Albești – Trușești – Dângeni – Hănești și se va întinde pe o distanță 51,1 kilometri iar lotul III parcurge traseul Blândești – Cerchejeni – Sulița – Cheleș – Lunca – Cernești – Todireni și va avea o distanță de 25,8 kilometri.

Infrastructura județului este la momentul actual într-o situație incertă și solicităm conducerii Consiliului Județean să spună tuturor cetățenilor când încep lucrările pentru drumul strategic în județul Botoșani. Din moment ce avem aleși locali în teritoriu, zilnic primim întrebări din partea cetățenilor, când se încep aceste lucrări de 106 km. Oamenii, plătitori de taxe și impozite, s-au săturat să-și strice mașinile și să dea bani la service pentru repararea autoturismelor dar și pe taxele de drum, date parcă în vânt, întrucât nu se simte cu adevărat vreo investiție majoră în infrastructura rutieră botoșăneană. Județul Botoșani are nevoie urgent de această investiție, care s-a tot amânat din diverse motive administrative, gândindu-ne că cei care au avut de suferit au fost tot cetățenii, care au așteptări mari de la acest proiect, început în  anul 2014 , iar acum ne aflăm în anul 2021 și nu știm când vor începe lucrările pentru drumul strategic”, a declarat Roxana Florentina Țurcanu, președintele ALDE Botoșani.

De aceea, noi, ca și partid, solicităm conducerii Consiliului Județean Botoșani, urgentarea tuturor măsurilor privind demararea lucrărilor  de investiții pentru drumul județean 282, care are și o denumire specială, de drum strategic, pentru  dezvoltarea  și bunăstarea județului nostru, care poate fi privit cu alți ochi de marii investitori dacă avem finalizat acest proiect de anvergură în infrastructura rutieră județeană.

Biroul de presă ALDE Botoșani

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad