Connect with us

Administratie

Rulotele producătorilor locali vor fi amplasate în zona Casei Cărții: “Sunt convins că vom avea succes”

Published

on

Cele patru rulote achiziționate de Asociația Moldoovis vor fi amplasate în zona Casei Cărții, lângă Piața Centrală din municipiul Botoșani. Reprezentanții Primăriei Botoșani și-au dat acceptul și i-au încurajat pe fermierii să vină și să-și comercializeze produsele.

Ionică Nechifor, președintele Asociației Moldoovis, a precizat că începând de sâmbătă, botoșănenii vor putea cumpăra direct de la producătorii locali.

“Sâmbătă vom amplasa cele patru rulote. Ni se alătură producători din sectorul legumicol și sectorul apicol. În jurul orei 10.00 vom începe comercializarea produselor. Așteptăm și oficialitățile să ne viziteze și să cumpere de la producătorii locali. Vom ține cont de toate restricțiile. Am avut deschidere din partea domnului primar și a domnului viceprimar Bogdan Buhăianu. Am stabilit împreună să amplasăm cele patru rulote în zona Casei Cărții, unde se vând pielicele și confecții din pielicele. Vom rămâne acolo până după Paște. Ulterior, vom stabili un program împreună cu domnul primar și domnul viceprimar unde plasa rulotele. Vom anunța cu o săptămână înainte în ce cartier vor fi rulotele”, a declarat Ionică Nechifor.

“Este un început, fermierii vor trebui să se învețe cu un alt mod de a valorifica produsele. Îmi doresc ca produsele să fie etichetate, să fie frumos ambalate. Produsele sunt naturale și de calitate dar vrem să fie și estetice. Sunt convins că vom avea succes dar trebuie să respectăm anumite standarde începând de la producție până la valorificare. Vrem să aibă de câștigat atât fermierul cât și cumpărătorul și sper ca acțiunea aceasta să se dezvolte. Un producător mi-a spus că împreună cu încă doi fermieri s-au decis să cumpere o rulotă, să fie sub același brand și să o amplaseze în Darabani”, a adăugat președintele Asociației Moldoovis.

“Vom accesa fonduri europene pentru a ne dezvolta”

Achiziția celor patru rulote reprezintă un prima pas prin care se încearcă promovarea și valorificarea produselor locale. Reprezentanții Asociației Moldoovis spun că vor accesa fonduri europene pentru a se dezvolta.

“Îmi doresc o secție de preluare, etichetare și păstrare a produselor locale. Vom cumpăra și o mașină frigorifică pentru a merge și în alte zone ale țării. Vreau să facem o asociere astfel încât produsele locale să fie cunoscute. Îmi propun să reactivăm cooperativa Moldoovis pentru că în următorii ani, foarte multe fonduri europene vor veni pe acest tip de organizații. Deja se discută despre sumele care vor fi alocate pentru promovarea produselor locale. Eu vreau să vin în sprijinul producătorului dar și consumatorului pe care trebuie să-l educăm să cumpere produsele locale. În mod categoric vom accesa fonduri europene pentru a ne dezvolta”, a mai precizat Ionică Nechifor.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad