Connect with us

National

Zile libere pentru părinţi în perioada în care şcolile sunt închise. Legea a fost promulgată de Klaus Iohannis

Published

on

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, marţi, legea prin care se acordă zile libere părinţilor pentru a-şi supraveghea copiii atunci când şcolile sunt închise. Prevederile urmează să se aplice şi în cazul familiilor monoparentale.

Zile libere pentru părinţi în perioada în care şcolile sunt închise. Legea promulgată de Klaus Iohannis are ca obiect de reglementare aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 182/2020 care cuprinde prevederi referitoare la îmbunătăţirea cadrului legal privind acordarea unor zile libere pentru părinţi în vederea supravegherii copiilor, precum şi în situaţia în care este suspendată sau limitată activitatea didactică din şcoli.

De asemenea, acordarea de zile libere plătite este condiţionată dacă părinţii nu îşi desfăşoară activitatea în regim de telemuncă sau de muncă la domiciliu. Se mai prevede completarea art. 6 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.132/2020, astfel încât accesul la suma acordată în scopul achiziţionării de pachete de bunuri şi servicii tehnologice pentru salariaţii care au lucrat minimum 15 zile în regim de telemuncă în perioada stării de urgenţă să fie permis numai angajatorilor care şi-au îndeplinit obligaţiile legale de modificare a raportului de muncă al salariatului şi au transmis datele înregistrate în Registrul electronic de evidenţă a salariaţilor, în termenul legal de înregistrare a modificării, raportat la perioada stării de urgenţă, prevede actul normativ, conform Agerpres.

Citește mai mult pe RTV.NET

Distribuie pe:
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad