Connect with us

Economic

Sprijin teoretic pentru mediul privat. Marius Budăi: “Au fost făcute plăți pentru 7,5%, respectiv 0% din numărul de cereri depuse”

Published

on

Au promis sprijin pentru firmele afectate de pandemie și care nu și-au mai putut desfășura activitatea din cauza restricțiilor impuse. Au lansat trei măsuri: microgranturi, granturi pentru capital de lucru și granturi pentru investiții. Agenții economici s-au grăbit să obțină finanțările promise, au fost depuse aproape 80.000 de solicitări dar s-au făcut plăți pentru doar pentru un sfert dintre acestea.

“Măsurile Coaliției de Dreapta pentru mediul privat din România se dovedesc praf în ochi! Astfel, potrivit unui răspuns pe care l-am primit de la Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, situația se prezintă în felul următor:

– Măsura 1, microgranturi: 29.250 solicitări, dintre care 16.940 plătite;

– Măsura 2, granturi pentru capital de lucru: 22.226 solicitări, dintre care 2.937 plătite;

– Măsura 3, granturi pentru investiții: 27.736 solicitări, 0 plătite, Corpul de Control al Prim-ministrului efectuează verificări.

Așadar, la măsurile 2 și 3, cele mai importante, au fost făcute plăți pentru 7,5%, respectiv 0% din numărul de cereri depuse!”, a precizat Marius Budăi, deputat PSD Botoșani.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad