Connect with us

Sport

FC Botoșani – Viitorul 1-0. Keyta duce Botoșaniul în play-off

Published

on

Viitorul a venit la Botoșani fără mai mulți titulari. Jo Santos, Grădinaru, Benzar şi Marquinhos au coronavirus, Ely Fernandes, Ghiță, Casap și Chițu sunt accidentați iar Dobrosavlevici și Matei sunt suspendați. În aceste condiții, FC Botoșani era favorită să obțină toate cele trei puncte care puteau fi decisive pentru calificarea în play-off.

Echipa antrenată de Marius Croitoru a început în atac partida dar Viitorul a echilibrat imediat jocul, a avut o posesie mai bună și a încercat să se apropie de poarta lui Pap.

În minutul 22, Mihai Roman intră în locul lui David Croitoru iar veteranul din lotul FC Botoșani reușește să aduc un plus pe faza ofensivă.

Cu trei minute înainte de pauză, FC Botoșani a avut șansa deschiderii scorului dar Ongenda ratează execuția. Cea mai mare ocazie a primei reprize a fost în prelungiri când Babunski a executat pe poartă o lovitură liberă dar Pap a reușit să respingă.

La pauză, Croitoru face a doua schimbare și îl trimite pe teren pe Keyta în locul lui Fili.

Prima ocazie a reprizei secunde apaține oaspeților prin Tsoumou. Replica botoșănenilor vine în minutul 52 când Keyta șutează la colțul lung dar Căbuz respinge în corner. Gazdele rămân în ofensivă, Roman are șansa deschiderii scorului dar șutează pe centrul porții și Căbuz prinde fără probleme.

În minutul 68, Tîrcoveanu șutează din marginea careului dar mingea izbește bara. FC Botoșani rămâne în ofensivă, Ongenda execută o lovitură liberă din marginea careului dar mingea trece mult peste poartă.

FC Botoșani reușește să marcheze în minutul 81. Al Mawas a centrat în careul mic, Ashkovski reia pe poartă, Căbuz respinge până la Keyta care marchează pentru 1-0.

Pe finalul jocului, Croitoru face două schimbări defensive și îi trimite pe teren pe fundașii Șeroni și Plămadă în locul mijlocașilor Tîrcoveanu și Ongenda.

În urma acestei victorii, FC Botoșani acumulează 41 de puncte și face un pas mare către play-off. FC Argeș, Viitorul și Astra au ieșit din lupta pentru play-off, singura echipă cu șanse la locul șase fiind Chindia Tîrgoviște. Tîrgoviștenii joacă mâine cu FC Voluntari iar în ultima etapă întâlnesc pe FC Argeș, au nevoie de șase puncte și tot nu este suficient pentru a fi în play-off.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad