Connect with us

Administratie

PĂLTINIȘ. Investiții de peste 10 milioane de euro în următorii patru ani

Published

on

În următorii patru ani, în comuna Păltiniș se vor investi peste milioane de euro. Cele mai mari proiecte vizează alimentarea cu apă  și modernizarea drumurilor comunale și sătești.

În momentul de față, Primăria comunei Păltiniș are în implementare un proiect în valoare de 2,5 milioane euro pentru aducțiunea de apă de la Prut și aproape 20 de kilometri de rețea, plus un proiect de un milion de euro pentru modernizarea a cinci kilometri de drum comunal. În paralel cu implementarea acestor proiecte, s-au început demersurile pentru obținerea de noi finanțări.

“Vreau să depun în perioada următoare un proiect pentru extindere alimentare cu apă la Compania Națională de Investiții. Să facem extinderea în Horodiștea, Satul Nou, Cuzlău, Slobozia. Vom mai face încă o sursă de apă. Am pus un bazin de 300 de metri cubi și mai punem unul de 600. După finalizarea proiectului, vom putea alimenta și comuna Viișoara. Am găsit o sursă, am făcut analizele iar apa este foarte bună, nu conține nitriți și nitrați, nu avem niciun fel de restricții legate de graniță. Este dintr-un izvor. Spuneam eu mai de mult că este un fluviu subteran care trece.

Mai am pregătit un proiect de 14,8 kilometri pentru modernizarea drumurilor din comuna Păltiniș. De asemenea, mai avem lucrări de primă urgență de vreo 8,2 kilometri. Tot anul acesta sper că se va aproba o sală de sport cu 102 locuri și vom finaliza toată zona din centrul comunei. Avem un teren sintetic realizat, acum lucrăm la o scenă pentru spectacole, construcția unui garaj pentru utilajele primăriei, plus alei, spații verzi, arbuști ornamentali. Am pregătit un proiect pentru reabilitarea școlii din Păltiniș. Vreau să fac o școală modernă. Este vorba de o investiție de 3,5 milioane de lei, inclusiv dotări. Valoarea investițiilor care se vor realiza în următorii ani depășește 10 milioane de euro”, a spus Costel Romanescu.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad