Connect with us

AGRICULTURA

Lucian Trufin, senator PSD: “Construcțiile agricole vor putea fi realizate în extravilan”

Published

on

Fermierii vor putea construi și în extravilanul localităților. La inițiativa unui parlamentar botoșănean, legea va fi modificată astfel încât fermierii să poată construi în extravilan spații pentru depozitarea utilajelor, producției agricole sau adăposturi pentru animale.

“Inițiativa colegilor de la PSD, L45/2021 pentru completarea art.23 din Legea nr.50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții a trecut de comisia de specialitate din Senatul României drept pentru care construcțiile agricole vor putea fi realizate în extravilan pe terenurile agricole fără a mai fi necesară trecerea terenului în intravilan, prin solicitare PUZ.

Prin acest amendament construcțiile din extravilan și îndepărtate de localitatea de reședință a lucrătorilor agricoli, menite să adăpostească mașini agricole, utilaje, mici ateliere, scule, sere și solarii, alte bunuri ale acestora, inclusiv animale, precum și spații pentru cazare temporară pe timpul campaniilor agricole sau orice alte construcții ce deservesc activitățile agricole vor fi exceptate de la obligația realizării planurilor urbanistice zonale – PUZ”, este mesajul senatorului Lucian Trufin.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad