Connect with us

AGRICULTURA

INVESTIȚII de milioane de euro. Ionică Nechifor: “În cinci ani, Stațiunea Popăuți va arăta ca o stațiune de top” VIDEO

Published

on

Investițiile continuă în Stațiunea de Cercetare Popăuți. În ultimele luni au fost achiziționate noi utilaje moderne și s-a început reabilitarea unor clădiri ajunse într-un stadiu avansat de degradare.

Ionică Nechifor, directorul Stațiunii de Cercetare Popăuți, susține că principala preocupare a fost achiziția de utilaje moderne pentru a avea cu ce lucra cele 1100 de hectare de teren. În paralel, a început reabilitarea clădirilor, dotarea laboratoarelor și realizarea unor spații de cazare pentru personalul stațiunii.

Noi încercăm să ne dotăm cu tot ce înseamnă utilaje moderne, de ultimă generație, pentru a face față competiției din sectorul vegetal. Vrem să eficientizăm activitatea pentru a performa în ceea ce înseamnă producție și să reducem cheltuielile, ținând cont că avem o suprafață destul de mare de teren. Ne orientăm mult și spre baza experimentală zootehnică. Am achiziționat recent și o instalație pentru pregătirea furajelor, pentru granularea lor. Ne ajută pentru realizarea unor rețete pentru efectivele de animale”, a spus Ionică Nechifor care estimează că în aproximativ cinci ani Stațiunea de Cercetare Popăuți va fi una dintre cele mai dezvoltate stațiuni din România.

Până acum, doar dotările au fost de 2,5 milioane de lei. Investiții în ultimii doi ani, în Stațiunea de Cercetare Popăuți, ajung la aproximativ patru milioane de lei. Mai avem încă multe de făcut și mă refer la reparații. Am început să facem reparații la clădiri. Avem și un proiect depus la Ministerul Agriculturii și așteptăm să primim finanțarea. Dacă ne menținem în același ritm de dezvoltare și vom avea sprijinul autorităților centrale, estimez ca în cinci ani, Stațiunea de Cercetare Popăuți va arăta ca o stațiune de top”, a adăugat Ionică Nechifor.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad