Connect with us

stiri

Bilanțul protestelor din România: 650 sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 400.000 de lei

Published

on

În 70 de localități din țară au avut loc, luni seara, proteste împotriva restricțiilor impuse de autorități. În 38 dintre cele 70 de localități s-a depășit numărul maxim de 100 de persoane prevăzut de lege. În unele zone, manifestațiile au degenerat în conflicte, astfel de situații fiind înregistrate în București, Drobeta Turnu Severin, Galați și Brăila. În urma acestor incidente, au fost răniți 12 jandarmi și avariate 6 autospeciale. Până în prezent, 650 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate organizatorilor, dar și participanților, în valoare totală de peste 400.000 de lei, susțin reprezentanții Jandarmeriei Române.

“Jandarmeria Română a asigurat măsurile de ordine și siguranță a participanților la protestele care au avut loc ieri, în 70 de localități. Permanent, pe timpul desfășurării acestor manifestații, echipele de dialog ale Jandarmeriei au adus la cunoștința participanților prevederile legale în vigoare, precum și consecințele legale ale nerespectării acestora.

Până la acest moment, au fost aplicate organizatorilor și participanților 650 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 400.000 de lei, în principal, pentru nedeclararea manifestațiilor, desfășurarea acestora în intervalul de timp în care normele legale prevăd restricționarea circulației și permit deplasarea în afara locuinței pentru motive strict reglementate, precum și pentru nerespectarea măsurilor de protecție sanitară”, se arată într-un comunicat de presă al Jandarmeriei.

Potrivit sursei citate, în 38 dintre cele 70 de localități în care au avut loc manifestații, s-a depășit numărul maxim de participanți prevăzut de lege, respectiv 100 de persoane.

Capitala a fost și ea scena unor incidente apărute în timpul protestului de luni seara, între protestatari și forțele de ordine având loc ciocniri. “Pe timpul protestelor au fost înregistrate situații de agresiune asupra forțelor de ordine prin folosirea de materiale pirotehnice, elemente de mobilier stradal, sticle, bucăți de asfalt și pietre. În urma acestor incidente au fost răniți 12 jandarmi și avariate 6 autospeciale”, mai arată comunicatul citat.

În urma intervenției pentru restabilirea ordinii publice, 188 de persoane au fost conduse la sediile de poliție, unde se desfășoară cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ultraj, distrugere, tulburarea ordinii si liniștii publice, nerespectarea regimului armelor și munițiilor, furt calificat și port fără drept de obiecte periculoase.

De asemenea, la protestele din Drobeta Turnu Severin și Galați au fost înregistrate incidente în care manifestanții au agresat forțele de ordine, iar la Brăila au încercat distrugerea unui indicator rutier.

În incidentele de la Galați, 6 jandarmi au fost răniți, însă fără a avea nevoie de îngrijiri medicale de specialitate.

Citește mai mult pe REALITATEA.NET

Distribuie pe:
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad