Connect with us

Administratie

Grădinița 22 ar putea fi mutată în fosta Școală 3

Published

on

Clădirea în care funcționează Grădinița Nr. 22 din municipiul Botoșani va intra în reabilitare iar timp de un an nu se vor putea face cursuri. Primarul Cosmin Andrei spune că una dintre soluțiile luate în calcul este utilizarea clădirii în care a funcționat Școala Nr. 3.

Edilul municipiului Botoșani susține că în perioada următoare se vor efectua lucrări la mai multe unități de învățământ iar cursurile vor trebui realizate online.

“Am avut o serie de întâlniri cu părinții. Le-am transmis că am luat în calcul ceea ce ne-au sugerat ei. Dar nu se poate ca la Grădinița 19 să facem lucrările doar în vacanța de vară. Sunt lucrări care au nevoie de o perioadă mai lungă de timp. Puteam începe în iunie dar mai aveam nevoie de o lună, o lună și jumătate în toamnă, pentru a finaliza. Astfel, mutam această discuție cu închiderea grădiniței, în toamnă. Am perfectat foarte greu contractul la această grădiniță. La Grădinița 22, am avut două licitații la care nu s-a prezentat nimeni. Vom face a treia licitație pentru reabilitare. Acolo avem o firmă care realizează infrastructura pentru securitate la incendii și vom redeschide Grădinița 22, până la sfârșitul anului școlar. În momentul în care vom avea un câștigător la licitația de reabilitare, trebuie să închidem un an de zile Grădinița 22. Sunt lucrări de anvergură. Și mai avem câteva grădinițe care vor intra în reabilitare și care nu au aviz pentru securitate la incendiu. Alocăm anul acesta o sumă de bani pentru fosta școală nr. 3 care ne dorim să fie o alternativă la Grădinița 22. Dar nu cred că vom avea spațiu pentru toți cei 292 de copii care sunt acum la Grădinița 22. Trebuie să mai găsim alternative”, a precizat Cosmin Andrei.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad