Connect with us

Administratie

Centru de zi cu lift, saună, cabinete medicale și spălătorie în comuna Păltiniș GALERIE FOTO

Published

on

Primăria comunei Păltiniș a obținut o finanțare europeană pentru „Înființarea unui centru de zi pentru persoane vârstnice, a unui centru de preparare și distribuire hrană și a unei unități de îngrijire la domiciliu”.

Lucrările în valoare de aproximativ 900.000 de euro au fost finalizate iar din această săptămână, bătrânii din comuna Păltiniș vor fi aduși la noul centru de zi pentru diferite activități. Costel Romanescu, primarul comunei Păltiniș, spune că peste 160 de persoane vârstnice vor beneficia de serviciile acestui centru de zi. Printr-un alt proiect, tot cu finanțare europeană, s-au accesat aproximativ 600.000 de euro, bani destinați pentru funcționarea centrului și asigurarea de servicii sociale și sanitare celor 160 de persoane vârstnice din comuna Păltiniș.

“Proiectul de 900.000 de euro prin Programul Operațional Regional privind construcția unui centru de zi este finalizat. Urmează să facem recepția. Între timp am demarat și al doilea proiect. Suntem în perioada de selecție a persoanelor care vor beneficia de serviciile sociale. De săptămâna asta vor veni bătrânii la centru. A venit medicul, ne-am dotat cu tot ce trebuie pentru cabinetul medical. Avem un microbuz, am achiziționat și un autoturism la centru. Aproape trei ani avem finanțarea asigurată la acest centru”, a spus Costel Romanescu.

Primarul comunei Păltiniș vrea să continue investițiile și să realizeze o clădire în care să fie cazați bătrânii care nu au rude și care nu se pot întreține. Proiectul a fost depus la Compania Națională de Investiții și se așteaptă finanțarea.

“Am mai depus un proiect la CNI pentru construcția unei clădiri în care să fie cazați aproximativ 50 de bătrâni. Suntem pe lista sinteză și aștept să obținem finanțarea. Vreau să fie în completarea primelor două proiecte”, a mai spus primarul comunei Păltiniș.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad