Connect with us

Administratie

O nouă licitație pentru modernizarea transportului local: “Lucrările pot începe anul viitor”

Published

on

Primăria municipiului Botoșani organizează o nouă licitație în vederea desemnării unui constructor care va executa lucrările de modernizarea infrastructurii de transport cu tramvaiul. Valoarea acestor lucrări este estimate la 80 de milioane de lei.

“Așteptăm avizul pentru a fi publică licitația. Documentația este în avizare. După ce documentația este publică, vor fi 100 de zile pentru depunerea ofertelor și apoi analiza ofertelor și declararea unui câștigător. Va urma o perioadă de proiectare de aproximativ șase luni de zile. Realist vorbind, lucrările pot începe anul viitor. Dacă nu vor fi contestații la licitație, anul viitor vor începe lucrările pe partea de reabilitare a infrastructurii tramvaielor. Este foarte important să nu avem contestații. Dacă avem contestații și ajungem în instanță, presiunea va fi foarte mare”, a spus primarul Cosmin Andrei.

“După ce vom avea desemnat constructorul, vom face un grafic de execuție a lucrărilor și vom stabili o serie de reguli astfel încât să putem circula. Dacă închidem strada Primăverii, vom da peste cap tot traficul din oraș. Suntem conștienți că traficul va fi afectat și trebuie să găsim cele mai bune soluții, să lucrăm pe porțiuni, pe un singur sens”, a adăugat edilul municipiului Botoșani.

Pentru a nu pierde finanțarea, primăria Botoșani trebuie să finalizeze lucrările până în decembrie 2023.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad