Connect with us

Evenimente

Botoșăneni judecați pentru că au deținut ilegal o pușcă

Published

on

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Săveni au dispus trimiterea în judecată în stare de libertate a inculpaților L.D.M. și P.M.P., domiciliați pe raza satului și comunei Vorniceni, județul Botoșani, pentru săvârșirea infracțiunii de nerespectare a regimului armelor și al munițiilor.

În baza probatoriului administrat în cursul urmăririi penale s-a reținut faptul că în cursul anului 2014 inculpatul L.M.D. a achiziționat o pușcă a cărei deținere este supusă autorizării și a deținut-o fără autorizație până în data de 17 octombrie 2018. Începând cu luna iulie 2018 și până în cursul lunii septembrie 2018, arma anterior menționată s-a aflat în posesia inculpatului P.M.P..

Dosarul penal a fost instrumentat de către organele de cercetare penală din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani, Serviciul de Investigații Criminale, sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Săveni.

Rechizitoriul împreună cu dosarul cauzei au fost trimise Judecătoriei Săveni, spre competentă soluționare.

“Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, se menționează în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad