Connect with us

National

Se amână noile restricții. Intră în vigoare de pe 28 martie

Published

on

Autorităţile române s-au răzgândit. Premierul Cîţu a declarat că noile măsuri adoptate în Hotărârea CNSU vor fi puse în aplicare de pe 28 martie şi nu de astăzi, cum se spusese anterior.

Răsturnare de situaţie anunţată de Florin Cîţu. Şeful Guvernului spune că timpul ar fi fost prea scurt ca operatorii economici să fie pregătiţi pentru schimbări. Astfel, în urma unei discuţii între reprezentanţii Executivului şi Raed Arafat a fost luată această decizie.

„Precizări referitoare la Hotărârea CNSU privind noile măsuri. Astăzi se va publica hotărârea în Monitorul Oficial, însă, având în vedere timpul scurt pe care l-ar avea operatorii economici la dispoziție să se pregătească, am avut o discuție cu domnul Arafat și am stabilit ca aceste măsuri să fie aplicate de duminică, 28 martie”, a spus Florin Cîţu.

Cabinetul condus de Florin Cîţu a aprobat noile restricții pentru limitarea răspândirii infecțiilor cu coronavirus. Măsurile au fost propuse de CNSU, după o ședință care a avut loc joi.
În localitățile cu o incidență mai mare de 7,5 cazuri COVID la mia de locuitori va fi interzisă circulația în afara locuinței după ora 20:00, cu două ore mai devreme față de restul localităților. Măsura se va aplica și în localitățile în care incidența este mai mare de 4 cazuri la mia de locuitori în zilele de vineri, sâmbătă și duminică.

De asemenea, magazinele vor fi închise de la ora 18:00 în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în localitățile cu o rată mai mare de 4 la mia de locuitori, iar acolo unde incidența este mai mare de 7,5 cazuri la mie, măsura se va aplică pe tot parcursul săptămânii.

Se închid și sălile de fitness în localitățile cu o rată mai mare de 4 la mie. Totodată, Guvernul a luat mai multe decizii pentru a permite circulația în noaptea de Înviere. Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, poliţiştii şi jandarmiiaplică amenzi în funcţie de măsurile pe care românii le încalcă.

Citește mai mult pe RTV.NET

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad