Connect with us

Administratie

Aproape 100 de noi locuri de parcare se vor amenaja în municipiul Botoșani. VEZI în ce zone

Published

on

Primăria municipiului Botoșani va mai amenaja anul acesta aproape o sută de noi locuri de parcare în apropierea Școlii Nr. 6, pe strada Viilor și pe strada Mihail Kogălniceanu.

Potrivit primarului Cosmin Andrei, aceste locuri de parcare vor fi scoase la licitație iar cetățenii vor avea posibilitatea să le concesioneze.

“Anul acesta facem documentația tehnică pentru parcări în zona Școlii nr. 6, pe Mihail Kogălniceanu, pe strada Viilor. Pe strada Viilor amenajăm 25 de noi locuri de parcare pentru riverani. Pe strada Mihail Kogălniceanu este o suprafață de teren pe care am promis că o voi amenaja cu destinația parcare. Mai sunt și alte zone pe care le analizez împreună cu colegii pentru realizarea de parcări”, a precizat primarul Cosmin Andrei.

Cum terenuri nu mai sunt foarte multe în municipiul Botoșani, soluția este realizarea de parcări subterane și supraterane. Reprezentanții primăriei pregătesc un proiect pentru o parcare subterană și supraterană în zona Casei Cărții, care va fi realizată în următorii ani.

“Avem posibilitatea de a cumpăra terenuri pentru realizarea unor parcări dar din păcate nu mai sunt terenuri disponibile în cartiere. În această situație, soluția este să facem parcări pe verticală. Am propus să facem o parcare subterană și supraterană în spatele Casei Cărții. Să realizăm în acest an studiul de fezabilitate și toată documentația iar apoi să căutăm o sursă de finanțare. Va fi nevoie de o soluție și pentru strada Primăverii atunci când vor începe lucrările la calea de rulare a tramvaiului”, a mai spus primarul Cosmin Andrei.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad