Connect with us

Educatie

O lună de vacanță impusă elevilor de ministrul Educației. Anul școlar se va prelungi până în iulie

Published

on

Vacanță de o lună pentru elevi. Decizia a fost luată de Ministrul Educației care a anunțat că anul școlar se va prelungi până la începutul lunii iulie.

Examenul de bacalaureat va avea loc la datele stabilite, însă Evaluarea Națională se va decala şi va avea loc în perioada 5-8 iulie.

„Ne uităm cu toții la evoluția epidemiologică, din păcate nu este foarte greu de intuit că vom avea un vârf al ratei de infectare exact în luna aprilie. Dacă vom avea un vârf al ratei de infectare cred că este ușor de anticipat că nu vor fi prea multe locuri deschise în care să meargă (elevii în vacanță, n.r.). Școala se prelungește cu două săptămâni, vacanța, de asemenea, se prelungește cu două săptămâni, luna aprilie aveam oricum vacanța de Paște catolic și vacanța de Paște ortodox. Aceste două săptămâni de vacanță ar fi putut să fie două săptămâni de învățământ online. Dacă ar fi fost învățământ online, atâta vreme cât toată lumea e supărată pe învățământul online pentru că unii nu au tablete, alții nu au acces la internet, alții nu au profesori pregătiți, alții nu au profesori disponibili, această perioadă de învățământ online ar putea fi înlocuită cu prezența fizică. Punem în balanță aceste două variante. În felul acesta s-au judecat lucrurile. Pe de altă parte, dacă nu ar fi fost adoptată această variantă, ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a afirmat ministrul Sorin Cîmpeanu.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad