Connect with us

Politica

Atac la PNL și PSD. C. Silegeanu: “Se continuă aceeași bătaie de joc în distribuirea sumelor de bani alocate infrastructurii rutiere”

Published

on

Circ politic pe banii noștri, asta vedem noi ca și cetățeni, dacă ne uităm cum s-a realizat marea împărțeală a fondurilor alocate primăriilor pentru modernizarea drumurilor județene și comunale, care a funcționat după același criteriu cu care ne-au obișnuit aleșii noștri, de peste 30 de ani încoace, și anume cel politic.

Totuși, în primă fază, această modalitate de distribuire a fondurilor autorităților județene după criterii politice, a pornit de la premierul Cîțu care a alocat anul acesta pentru județul Botoșani, fonduri diminuate considerabil față de alți ani, în condițiile în care actualul președinte al Consiliului Județean Botoșani este din partea  PSD.

Pe considerentul „ochi pentru ochi și dinte pentru dinte”, la fel a procedat și Doina Federovici, președintele CJ Botoșani, care a recurs la aceeași tactică politicianistă, întrucât a pulsat cu sume mai mari pentru primarii PSD, încercând parcă să-și răzbune colegii de partid când la ultima alocare de fonduri guvernamentale, de la finele anului trecut, au fost defavorizați în detrimentul  primarilor liberali. Ceea ce m-a frapat a fost chiar franchețea doamnei președinte a Consiliului Județean, care și-a motivat decizia părtinitoare,  prin reîmprospătarea memoriei liberalilor, care au fost avantajați în decembrie 2020  prin distribuirea fondurilor de la Guvern, și astfel s-a gândit dumneaei să facă dreptate politica. Dar oare se mai gândește cineva și la nevoile comunității, la problemele reale ale cetățenilor? Se pare că nu, fiind în continuare un război politic între cele doua mari partide  care ne conduc de la Revoluție încoace.

În loc să se înțeleagă și să împartă bugetul în mod egal pentru că până la urmă suferă cetățenii, din cauza acestui circ politic, observ că se continuă aceeași bătaie de joc în distribuirea sumelor de bani alocate infrastructurii rutiere, atât pentru consiliile județene din țară cât și pentru  unităților administrativ teritoriale. Din păcate, se schimbă doar oamenii care dețin controlul și decid pentru noi, întrucât stilul de a împărți bani și a face „administrație„ nu se schimbă în niciun fel, rămânând același criteriu, cel politic.

Deși toți am vrut o schimbare, se pare că nimeni nu încearcă să facă o altfel de politică, o altfel de administrație, cu toate că cei mai mulți zic că ei aduc schimbarea pe care o așteaptă cetățenii de ani de zile, și aici mă refer la PNL, PSD și USR.

În loc să facă același circ politic pe care îl știm de peste 30 de ani, consider că pe aleșii noștri ar trebui să îi intereseze  în primul rând nevoile comunității și nu culoarea politică a primarului  sau a președintelui de CJ.

Ceea ce am putut observa eu la ultimele alegeri locale și parlamentare, mai ales că am putut interacționa cu oamenii în calitate de candidat, e că cetățenii nu mai au încredere în  politicieni pentru că până acum nimeni nu a vrut să facă ceva real și concret pentru cel care i-a acordat votul de încredere. Trist este că deși se știa că vom trăi la fel de prost sau chiar mai rău, oamenii și-au îndreptat atenția și votul tot către cele două mari partide care până acum doar au dezamăgit. De aceea trăim în aceeași sărăcie, din care parcă nu vrem să ieșim,  mulțumindu-ne cu aceiași oameni politici care nu au demonstrat nimic, dar chiar și așa, au primit șansa de a ne reprezenta interesele noastre ca și cetățeni.

Ar fi ideal dacă întreaga luptă politică s-ar opri până la următoarele alegeri electorale și toată lumea s-ar concentra către binele omului de rând care are așteptări normale și de bun simț. Dacă toți ar face asta, atunci am avea drumuri demne de anul 2021, școli și spitale modernizate, parcuri industriale. Pe scurt, un nivel de trai ridicat ca în alte orașe în care cei care fac politica nu se cearta toată ziua în presa, nici nu se critică ci și-au dat mana astfel încât să se vadă ceva constructiv în urma lor.

Oamenii sunt sătui de partide și certuri vor sa vadă și sa simtă pe pielea lor fapte și că cineva  luptă pentru ei, indiferent că e președinte de CJ, primar sau parlamentar. Botoșănenii au nevoie de politicieni cerebrali și raționali care să împartă fondurile alocate primăriilor în mod egal și unitar, în funcție de capacitatea și nevoile fiecărei unități administrative teritoriale.

Sursa: Comunicat de presă

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad