Connect with us

Administratie

Dan Oloeriu, primar Flămânzi: “Este jignitor. Mă așteptam la altceva din partea doamnei președinte”

Published

on

Orașul Flămânzi nu face parte din prioritățile conducerii Consiliului Județean Botoșani. La repartizarea banilor, nu s-a ținut cont decât de criteriul politic iar pentru că primarul este membru PNL, sumele alocate de Consiliul Județean au fost mai mici decât în cazul multor comune.

Dan Oloeriu, primarul orașului Flămânzi, spune că a fost nevoit să apeleze la un credit pentru a cofinanța proiectele europene deoarece în ultimii ani nu a primit niciun sprijin de la Consiliul Județean.

“Cei de la Consiliul Județean ne-au neglijat dar nu pe mine ci o localitate cu 10.000 de locuitori. De patru ani suntem în opoziție cu Consiliul Județean. Având în vedere că s-a schimbat președintele Consiliului Județean, mă așteptam la un buget mult mai echilibrat. Este o diferență foarte mare între Flămânzi și alte localități. Este jignitoare pentru cetățenii noștri. Ca să ne dezvoltăm și să cofinanțăm proiectele pe fonduri europene a trebuit să facem un împrumut de 5,7 milioane de lei”, a spus Dan Oloeriu.

“Cei de la Consiliul Județean se plâng că sunt probleme majore, datorii la diverși constructori, la operatorul de apă, cu salubrizarea. Eu nu aș fi alocat niciun leu către primării, pentru drumuri. Atâta timp cât tu ai de plătit 9 milioane la un constructor pentru drumul Flămânzi – Prăjeni… La drumul strategic îți trebuie o sumă mare de bani. Mai sunt alte proiecte. Au dat orașului Flămânzi 50.000 lei pentru drumuri. Nu ajută prea mult. Pentru unele localități fondurile europene sunt o fantomă dar au buget de aproape zece ori mai mare decât noi. Doamna președinte nu înțelege cum se implementează un proiect pe fonduri europene  și de aceea bugetul este atât de dezechilibrat. Nu mi-am făcut mari speranțe dar nu credeam că poate fi o bătaie de joc față de o parte din locuitorii județului. Este jignitor. Mă așteptam la altceva din partea doamnei președinte”, a adăugat primarul orașului Flămânzi.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad