Connect with us

Administratie

Contre între liberali și pesediști la împărțirea bugetului județului VIDEO

Published

on

Conducerea Consiliului Județean a convocat o ședință extraordinară, cu trei puncte pe ordinea de zi printre care și alocarea banilor către primării.

În debutul ședinței, liberalii au solicitat o amânare până pe 26 martie deoarece proiectele privind sumele repartizate către primării a fost publicat ieri după amiază și că au avut mai puțin de 24 de ore la dispoziție pentru a le studia. Cererea lor nu a fost luată în considerare iar cele trei proiecte de pe ordinea de zi au fost supuse spre aprobare.

Când s-a ajuns la Proiectul de hotărâre privind repartizarea sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru finanţarea cheltuielilor privind drumurile judeţene şi comunale, pe anul 2021 şi estimările pentru anii 2022 – 2024 consilierul Gabriel Alecsandru a făcut un amendament solicitând suplimentarea sumelor alocate primăriilor conduse de liberali. Amendamentul a fost respins și s-a aprobat proiectul în forma propusă de Doina Federovici.

Discuții și contre politice între liberalul Viorel Iliuță și Doina Federovici au fost și la Proiectul de hotărâre privind repartizarea sumei corespunzătoare cotei de 6% din impozitul pe venit, pe unități administrativ-teritoriale și pe destinații, pe anul 2021, precum și repartizarea sumelor estimate din cota de 20% din 14% din impozitul pe venit și cota de 20% din sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale pentru anii 2022 – 2024.

Liberalii au acuzat că 80% din bani ajung la primăriile cu primari PSD și doar 20% la primăriile cu primari PNL, Pro România, ALDE și USR, preferând să părăsească sala. Proiectul a fost votat de consilierii PSD, ALDE și Pro România.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad