Connect with us

Politica

Marius Budăi: “Limitarea sporurilor la 20% duce la scăderea veniturilor cadrelor medicale”

Published

on

Deputatul PSD Marius Budăi îi acuză de incompetență pe Raluca Turcan și Vlad Voiculescu, ministrul Muncii și respectiv ministrul Sănătății. Parlamentarul botoșănean susține că odată cu plafonarea sporurilor, veniturile în sistemul sanitar vor scădea considerabil.

“Incompetenții! Ministrul Sănătății Vlad Voiculescu și ministrul Muncii Raluca Turcan fie nu citesc ce semnează fie nu înțeleg ce citesc!

Domnule Cîțu, măcar citiți dumneavoastră Memorandumurile pe care le treceți prin Guvern!

Turcan și Voiculescu susțin că nu vor scădea veniturile din Sănătate, dar iată ce scrie în Memorandumul propus de ea Guvernului și discutat în primă lectură:

“Cât privește plafonarea la 30% din suma salariilor de bază, a sporurilor acordate personalului bugetar pe ordonator de credite, în prezent, există sectoare de activitate care sunt exceptate de la acest plafon de sporuri, ceea ce determină acordarea unui număr mai mare de sporuri pentru aceste categorii bugetare, în detrimentul altor categorii de personal bugetar care nu pot depăși acest plafon. În acest sens, există excepții pentru instituţiile din sistemul sanitar şi de asistenţă socială”

Și ce recomandă: “În acest sens, se propun o serie de principii care vor fi avute în vedere la elaborarea cadrului normativ privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, printre acestea numărându-se: plafonarea sporurilor la 20% din salariul de bază, la nivel individual”.

Sporurile în Sănătate ajung și la 80%, iar limitarea lor la 20% duce, da, la scăderea veniturilor cadrelor medicale, mai ales ale celor din ATI! Incompetenților!”, este mesajul postat de Marius Budăi.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad