Connect with us

National

Programul Noua Casă 2021. Câţi bani va aloca Guvernul anul acesta şi ce condiţii trebuie să îndeplinească românii 

Published

on

Guvernul a aprobat, vineri, plafonul garanțiilor pe 2021 pentru Programul “Noua Casă” în suma de 1,5 miliarde de lei, a anunțat prim-ministrul Florin Cîţu.

Programul Noua Casă 2021.Florin Cîţu spune că acesta este un program important, ultimul an din acest program 2017 – 2021, unde există un plafon de 1,5 miliarde de lei.

„În ședință de Guvern de astăzi am aprobat hotărârea prin care se acorda plafonul pentru ‘Noua Casa’. Un program important, este ultimul an din acest program 2017 – 2021, un plafon de 1,5 miliarde de lei. Sunt sigur că foarte mulți romani așteptau acest program”, a declarat Citu, într-o conferință de presă la Palatul Victoria.

Actul normativ mai prevede că plafoanele anuale ale garanţiilor care pot fi emise în cadrul programului se alocă ”la solicitarea finanţatorilor participanţi de către FNGCIMM, cu acordul Ministerului Finanţelor, în funcţie de ponderea garanţiilor acordate în favoarea fiecărui finanţator în totalul garanţiilor acordate în cadrul programului în anul precedent sau de la începutul anului, în cazul alocării de plafoane suplimentare sau în cazul alocării rezervei nealocate la începutul anului”.

Beneficiarii vor avea obligația să asigure ”locuința achiziționată din finanțarea garantată împotriva tuturor riscurilor potrivit normelor interne proprii ale finanțatorilor, pe toată durata finanțării garantate, la o valoare acceptată de o societate de asigurare, dar nu mai puțin decât valoarea de piață comunicată de finanțatori prin solicitarea de garantare, iar drepturile derivând din polița de asigurare vor fi cesionate în favoarea statului român, reprezentat de Ministerul Finanțelor, și a finanțatorului”.

În caz de nerespectare de către beneficiar a obligaţiei de asigurare a locuinţei în condițiile sus-menționate, finanţatorul are dreptul, fără a fi obligat, să procedeze la asigurarea locuinţei pe cheltuiala proprie şi să recupereze cheltuielile respective de la beneficiar.

Citește mai mult pe RTV.NET

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad