Connect with us

Sanatate

Ca în vremea comunismului. Medicul care a vorbit despre COVID va fi cercetat: “A făcut afirmaţii care au adus grave prejudicii corpului medical”

Published

on

Medicul pneumolog Flavia Groșan va ajunge în fața Colegiului Medicilor deoarece a avut curajul să declare că a folosit propria schema de tratament pentru COVID, că are aproape 1000 de pacienți vindecați și că unele medicamentele  recomandate de OMS și Ministerul Sănătății nu sunt eficiente.

Site-ul National.ro a publicat marți un articol intitulat “Un medic român face minuni. 100% vindecaţi de Covid”, în care apar declarațiile mediciului pneumolog Flavia Groșan, născută în comuna Cristești, județul Botoșani. A vorbit despre cazurile COVID pe care le-a tratat.

“Obiectivul meu de la începutul pandemiei a fost ca niciun pacient să nu ajungă pe mască de oxigen, nu intubat, pe mască. Şi nu a ajuns. Eu mă duc pe medicaţia mea clasică, ieftină, care include şi Claritromicina, un antibiotic ce face parte din grupa antibioticelor macrolide. (…) Eu am lucrat în nişte studii clinice foarte interesante pe pneumonii şi acolo am învăţat despre tropismul viral al Claritromicinei, acolo am învăţat rolul antiinflamator al Claritromicinei, pe care nu îl are niciun antibiotic, şi de 10 ani lucrez cu acest antibiotic în pneumonii virale şi atipice”, declara medicul Flavia Groşan care a mai precizat că a salvat oameni care aveau 50-60% saturație de oxigen.

În plus, medicul Flavia Groșan a vorbit și despre tratamentul pe care îl primesc pacienții în spitalele din România. “Norocul a fost cu câteva asistente pe care eu le consider eroine, făceau cu ochiul bolnavilor să nu ia Kaletra şi să arunce medicamentele. Apoi intrau doctorii în salon şi întrebau de ce nu au diaree şi se simt bine pacienţii. Aceste asistente au salvat viaţa bolnavilor”, a spus dr. Flavia Groşan.

Pentru că a avut curajul să-și spună punctul de vedere, Flavia Groșan va trebui să dea acum explicații. Colegiul Medicilor Bihor s-a autosesizat iar medical pneumolog va fi cercetat de Comisia de Etică.

“Doamna doctor a făcut afirmaţii care au adus grave prejudicii corpului medical prin sugestia că medicii specialişti infecţionişti şi ATI ar face rău pacienţilor, dar şi prin faptul că neagă protocoalele de tratament Covid practicate în spitale. Am invitat-o la Comisia de Etică, să îşi justifice afirmaţiile. Am sunat-o azi şi părea chiar bucuroasă”, a declarat pentru BIHOREANUL.RO dr. Carmen Pantiş, preşedintele Colegiului Medicilor Bihor.

Preşedintele Colegiului Medicilor nu s-a pronunţat în privința sancţiunilor pe care le riscă dr. Flavia Groşan, dar acestea pot merge până la suspendarea sau chiar ridicarea dreptului de liberă practică a profesiei de medic.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad