Connect with us

Administratie

Florin Țurcanu: “Dacă vor veni cu un buget strict politic, vom depune amendamente”

Published

on

Reprezentanții ALDE îi solicită președintelui Consiliului Județean să nu realizeze bugetul pe criterii politice. În cazul în care banii vor fi împărțiți pe criterii politice, consilierii județeni ALDE vor depune amendamente.

Deși a fost de acord să bată palma cu PSD pentru asigurarea majorității în Consiliul Județean, Florin Țurcanu, vicepreședintele ALDE Botoșani, s-a răzgândit și o acuză pe Doina Federovici că ia decizii strict politic.

“Atrag atenția președintelui Consiliului Județean Botoșani, având în vedere că am fost președintele PNL și președintele Consiliului Județean Botoșani. O rog să înțeleagă că nu trebuie să amestecăm lucrurile. Dacă vom conduce Consiliul Județean strict politic, doar pentru membrii de partid, ne blocăm într-o zonă periculoasă. Să încercăm să aducem la masa deciziilor toate partidele politice pentru a identifica cele mai bune soluții pentru dezvoltarea județului. Îi aduc aminte doamnei președinte Doina Federovici că funcția este trecătoare”, a spus Florin Țurcanu, adăugând:

“Nici nu era aprobat bugetul iar de la Consiliul Județean se transmiteau mesaje negative către populația județului, că bugetul e mic, că PNL își bate joc de județ. Când s-a aprobat bugetul, Botoșaniul este pe locul nouă la nivel național, la sumele alocate. PNL guvernează România, sunt oameni care pot ajuta județul”.

În plus, vicepreședintele ALDE a anunțat că ia în calcul să nu voteze proiectul de buget propus de Doina Federovici.

“O rog să vină cu un buget echilibrat, pe programe. Hai să vedem câți bani ne trebuie să autorizăm toate școlile din punct de vedere sanitar. Toalete și apă curentă în fiecare școală iar anul ăsta rezolvăm problema. Luăm în calcul să facem amendament la buget. Sper ca aparatul tehnic să propună un buget pe lege și nu pe culoare politică. Dacă vor veni cu un buget strict politic, vom analiza și vom depune amendamente pentru a regla derapajele pe care PSD dorește să le facă”, a mai afirmat Țurcanu.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad