Connect with us

Administratie

Florin Țurcanu acuză PSD-ul că a adus Nova Apaserv în pragul falimentului

Published

on

Fostul președinte al Consiliului Județean Botoșani susține că a lăsat Nova Apaserv pe profit iar din 2016 și până acum, cei care au condus Consiliul Județean și operatorul de apă au acumulat datorii de 100 de miliarde de lei vechi.

Florin Țurcanu i-a solicitat Doinei Federovici să renunțe la orgoliile politice și să urmărească redresarea operatorului de apă astfel încât să nu ajungă în faliment și să obțină finanțarea europeană de aproape 200 de milioane de euro.

“Apa Grup a fost condusă de stânga și a adunat 940 de miliarde datorii. Mihai Țîbuleac a închis societatea și a înființat alta pentru a putea atrage fonduri europene. A fost o decizie corectă. În 2012 când am venit președinte, am fost obligat să iau niște decizii mai dureroase pentru redresarea societății și să o aducem pe profit. Din 2016 și până în 2021, condusă de PSD, a ajuns la 100 de miliarde datorii la furnizori. Dacă ratăm implementarea programului de 198 de milioane de euro care acum este în discuții, ar fi un dezastru. Președintele Consiliului Județean trebuie să înțeleagă că nu este un avantaj să populeze Nova Apaserv cu membri PSD. Nu va putea să aducă 100 de miliarde de lei ca să achite furnizorii. Doar Guvernul României o poate face, printr-o hotărâre de guvern. Cine poate garanta 12 milioane de euro pentru implementarea proiectului de 198 de milioane de euro care urmează? CJ-ul are puterea financiară? Are voturi PSD-ul? Poate garanta Ministerul de Finanțe. De asta cer public să rezolvăm problemele, să nu dăm vina unii pe alții. A venit la Consiliul Județean în calitate de președinte, l-a căutat responsabil  pe Albert Tanasă. S-a schimbat directorul. Jucăm politic și demisionăm din Consiliul de Administrație gândind că vom construi un consiliu de administrație strict politic PSD, să aducem un membru de partid să conducă. Nu ne gândim de unde aducem 100 de miliarde să achităm datoriile. De unde aducem 12 milioane de euro cofinanțare la un proiect foartea mare”, a spus Florin Țurcanu.

După demisiile reprezentanților PSD, Nova Apaserv a rămas fără consiliu de administrație. Bogdan Dăscălescu, vicepreședinte CJ, spune că în perioada imediat următoare se va rezolva problema.

“În foarte scurt timp trebuie completat consiliul de administrație pentru că nu poate lucra societatea fără un consiliu de administrație. Trebuie să aibă minim cinci membri. Proiectul este în pregătire la Consiliul Județean pentru a da un mandat reprezentantului nostru în AGA”, a spus Bogdan Dăscălescu.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad