Connect with us

Evenimente

DERSCA. Cetăţeni afgani reţinuţi la frontieră

Published

on

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Dorohoi efectuează cercetări cu privire la doi cetăţeni afgani, care au fost depistaţi încercând să treacă ilegal frontiera cu Ucraina.

Vineri, în jurul orei 19.30, polițişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Dorohoi – I.T.P.F. Iaşi au observat cu ajutorul aparaturii de vedere din dotare, doi cetăţeni care au trecut ilegal frontiera dintre România şi Ucraina, pe direcţia localităţii de frontieră Dersca.

În baza relaţiilor de cooperare dintre cele două state, au fost anunţate autoritățile ucrainene care au reţinut în apropierea frontierei doi cetăţeni, de origine afgană, care au trecut ilegal frontiera de stat.

În urma verificărilor s-a stabilit că cei doi bărbaţi sunt de cetățenie afgană, aceștia fiind solicitanţi de azil în România. De asemenea, s-a constatat faptul că documentele temporare de solicitanți de azil erau expirate din luna noiembrie a anului trecut.

În cauză, se efectuează cercetări în comun cu autorităţile de frontieră din statul vecin sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Reprezentanţii celor două state vor colabora şi în viitor şi vor lua toate măsurile necesare pentru a păstra un climat de ordine şi siguranţă la frontiera comună.

Distribuie pe:
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad