Connect with us

Evenimente

Braconieri cercetați după ce ai omorât 15 căprioare, 9 iepuri și 28 de păsări

Published

on

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Săveni au dispus începerea urmăririi penale cu privire la săvârșirea infracțiunii de braconaj, faptă prevăzută și pedepsită de articolul 42 alineatul 1 litera a și d din Legea 407/2006.

Ulterior, în cursul cercetărilor, în baza probatoriului administrat s-a reținut faptul că în perioada 28.10-13.12.2020, două persoane, identificate la acest moment, s-au deplasat de 11 ori pe suprafețele agricole și imașurile comunale din extravilanul comunelor Vorniceni, Știubieni și Ungureni, județul Botoșani, fiind însoțite de câini de vânătoare din rasa ogar. Au desfășurat activități de pândire, căutare, stârnire, urmărire, hăituire, capturare și ucidere a animalelor și păsărilor cu ajutorul ogarilor, fără a deține permis de vânătoare. Au reușit să vâneze ilegal un număr de 15 căprioare, 9 iepuri și 28 păsări.

Valoarea totală a prejudiciului cauzat, prin capturarea și omorârea celor 15 căprioare, 9 iepuri și 28 păsări, este de 39.256 euro sau echivalentul în lei.

Dosarul penal este instrumentat de către organele de cercetare penală din cadrul Secției de Poliție Rurală numărul 9 Vlăsinești din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Săveni.

Precizăm că această etapă a procesului penal are ca obiect strângerea probelor necesare cu privire la existența infracțiunilor, la identificarea persoanelor care au săvârșit o infracțiune și la stabilirea răspunderii penale acestora pentru a se constata dacă este sau nu cazul să dispună trimiterea în judecată, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Distribuie pe:
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad