Connect with us

Politica

ALDE a lansat pactul pentru dezvoltarea județului Botoșani

Published

on

Conducerea ALDE Botoșani a lansat un pact pe care îl propune PSD, PNL, PRO ROMÂNIA și USR în vederea dezvoltării județului Botoșani.

“ALDE propune tuturor partidelor din Botoșani un pact pentru dezvoltarea acestui județ. Este un proiect deschis. Nu are sigla partidului pe el. Suntem deschiși și așteptăm ca toate partidele să vină și să-l îmbunătățească. Noi ne propunem să facem primul pas. El este structurat pe cinci axe, sănătate și învățământ, agricultură, infrastructură, dezvoltare și social. Dacă vorbim de învățământ, una din principalele probleme este lipsa toaletelor. Orice primărie își poate permite să facă la școală o toaletă care să aibă apă, o fosă septică. Ăsta este primul lucru pe care noi încercăm să-l facem. Am gândit ca un sistem integrat, sub egida Consiliului Județean, astfel încât costurile acestor toalete să fi transparente. Ne propunem în momentul de față să facem o fundație a dezvoltării județului pentru următorii 30 de ani”, a spus Dan Ionescu, vicepreședinte ALDE Botoșani.

“Ne-am propus să venim cu câteva aspecte care să aducă un plus producătorilor agricoli. Suntem un mare producător de materie primă pentru industria alimentară și din păcate reușim să procesăm mai puțin de 10% din ceea ce producem. Avem nevoie să sprijinim sectorul agricol pentru înființarea de asociații și cooperative care pot beneficia de fonduri guvernamentale și europene. Câteva investiții făcute de autoritățile locale ar putea deschide acest drum către dezvoltarea industriei alimentare. Înființare unor centre de achiziții și procesare fructe și legume, înființarea unor unități de procesare a cerealelor, înființarea pieței volante și promovarea producției agricole locale, sprijinirea fermierilor pentru înființarea de noi exploatații agricole”, a declarant Floarea Marocico, vicepreședinte ALDE și totodată consilier județean.

“Îmi doresc dezvoltarea județului prin infrastructură. Unul din obiectivele mele este extinderea magistralei de gaz la Săveni și până la Darabani. Circa 22 de UAT-uri ar putea fi racordate la rețeaua de gaz. Am trimis primele informații la Transgaz și au cerut informații suplimentare. Aștept sprijinul tuturor forțelor politice pentru acest proiect. Una din dorințele noastre este obținerea de venituri proprii la Consiliul Județean. Vreau să aducem Nova Apaserv pe profit, să înființăm companii gen parc industrial, neutralizare deșeuri. Am mai multe proiecte și încercăm să găsim soluțiile cele mai bune”, a spus Bogdan Dăscălescu, vicepreședinte CJ.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad