Connect with us

Reportaj

Un botoșănean a gătit pentru Bill Gates și Emmanuel Macron: “Când am spus că sunt român, veneau să mă vadă ca la zoo” FOTO

Published

on

Un bucătar botoșănean a lucrat la unul dintre cele mai mari evenimente organizate în Lyon și la care au fost prezente mai multe personalități, printre care Bill Gates și Emmanuel Macron.

Constantin Pocai este din Dorohoi iar de zece ani lucrează ca bucătar în Franța, unde a făcut mai multe cursuri. În urma unei preselecții a ajuns să lucreze la Prefectura din Lyon.

“Am fost la o preselecție pentru un post de second de cuisine la un nou hotel restaurant de 5 stele, în Lyon. A fost si cineva de la Prefectură. După ce s-a terminat preselecția, persoana respectivă m-a întrebat dacă mi-ar place un post de second la bucătăria Prefecturii, la serviciu protocol. Am fost la un interviu care a durat 10 minute si mi-am spus punctul de vedere, cum lucrez cu produse naturale și de calitate. Nu aveam ce pierde. Dacă nu mă luau, eram aproape sigur că mă primesc la restaurantul hotelului. După ce am intrat la Prefectură m-au sunat si de la restaurant”, ne-a spus Constantin Pocai care a făcut parte din echipa de protocol la eveniment organizat în octombrie 2019, în Lyon.

“A fost un congres contra cancerului. Lyonul este centru mondial pentru controlul cancerului în lume. Am fost secund la bucătăria prefecturii din Lyon, la serviciul protocol și am făcut un bufet pentru Bill Gates si Macron. Când am spus că sunt român, veneau să mă vadă ca la zoo pentru că în Prefectura Lyon nu au fost români într-un serviciu așa bun”, a mai spus Constantin Pocai.

După zece ani petrecuți în Franța, Constantin Pocai și-ar dori să revină în Botoșani și să facă ceea ce a învățat de la bucătarii cu care a lucrat.

“Sincer dacă aș găsi un restaurant în Botoșani în care să pot să-mi fac treaba, într-un an ar intra în topul restaurantelor românești și în 2 ani în topul restaurantelor europene dar la noi patronul spune ce fel de cartofi prăjiți să faci sau ce fel de borș. Am întâlnit un bucătar care spunea: la voi dacă nu cade din farfurie nu e bun”, a adăugat Pocai.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad