Connect with us

National

Terasele şi restaurantele ar putea rămâne fără autorizaţie dacă încalcă repetat regulile anti-COVID

Published

on

Ludovic Orban, preşedintele PSD, a declarat, luni, că este de acord cu propunerea prin care poliţiştii să poată dispună suspendarea activităţii localurilor în cazul în care acestea încalcă în mod repetat măsurile anti-COVID.

Terasele şi restaurantele ar putea rămâne fără autorizaţie dacă încalcă repetat regulile anti-COVID. Este vorba de propunere iniţiată de PSD, pe care Ludovic Orban, preşedintele Camerei Deputaţilor, a precizat că o susţine.

„E o propunere ca să se modifice un act normativ, o ordonanţă care e în dezbaterea Senatului astfel încât să se permită suspendarea autorizaţiei de funcţionare în cazul restaurantelor sau altor activităţi în cazul în care în mod repetat nu sunt respectate măsurile de protecţie sanitară”, a declarat Ludovic Orban.

„Această posibilitate există astăzi şi pentru emitenţii autorizaţiilor de funcţionare care sunt primarii. Această modificare ar presupune ca nu doar primarii, ci şi instituţiile care au atribuţii de control, în special Poliţia, să poată să emită această decizie, după controale în care se constată că în mod repetat o societate nu a respectat normele de protecţie sanitară, să se poată dispune această măsură”, a precizat Orban.

Sursa: RTV.NET

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad