Connect with us

Educatie

Ministrul Educaţiei vrea ca elevii de clasa a VIII-a şi a XII-a să meargă la şcoală şi în scenariul roşu

Published

on

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat vineri, în exclusivitate la Antena 3, că elevii de clasa a opta şi liceenii din anul terminal ar putea merge la şcoală şi în aceste condiţii, având în vedere importanţa examenelor.

Această posibilitate este încă discutată cu Ministerul Sănătăţii, iar şeful de la Educaţie va trimite această solicitare către CNSU.

Decizia finală în această privinţă o ia Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU).

“În calitate de ministru al Educaţiei, o să susţin următoarele: şcolile se închid ultimele şi se deschid primele. Este vorba de o rată de infectare de 3,05 la mie. Dacă am lua în calcul populaţia reală a Bucureştiului, şi nu pe cea din statistici, probabil rata ar fi sub 3.

Ministerul Educaţiei, având în vedere importanţa examenelor naţionale, Bac şi evaluarea naţională, va face direct către CNSU o solicitare de modificare a scenariilor după care vor funcţiona şcolile, încât şcolile care vor fi cuprinse în scenarul roşu să poată permite elevilor din clasele terminale să meargă cu prezenţă fizică în şcoli.

Solicitarea este deja elaborată şi va fi transmisă CNSU care e îndreptăţit să ia o decizie.

Solicitatea vizează doar elevii claselor terminale”, a anunţat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, vineri, la Antena 3.

Citește mai mult pe ANTENA3

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad