Connect with us

Administratie

Peste 6 milioane de euro pentru întreținerea drumurilor naționale din Botoșani, în următorii trei ani. VEZI unde se va lucra

Published

on

30 de milioane de lei va avea la dispoziție DRDP Iași în următorii trei ani pentru a rezolva problemele majore de pe drumurile naționale din județul Botoșani.

Potrivit senatorului liberal Cristian Achiței, deja s-au stabilit prioritățile pentru următorii ani și se așteaptă finalizarea licitației pentru întreținerea drumurilor naționale din județul Botoșani. În afara lucrărilor la drumurile Botoșani – Tg. Frumos și Botoșani – Ștefănești, care vor începe în prima jumătate a acestui an, mai sunt prevăzute o serie de lucrări pe drumurile Santa Mare – Ștefănești – Ripiceni – Manoleasa, Botoșani – Dorohoi, Botoșani – Săveni și Darabani – Rădăuți Prut.

“Județul Botoșani are peste 30 de milioane pentru următorii trei ani. Asta înseamnă 300 de miliarde de lei vechi cu care putem face lucrări extrem de serioase. Avem tronsoane de drum național unde fundația nu mai are capacitatea portantă. Vrem să începem să facem lucrări de reciclări pe zona Stânca – Ripiceni – Manoleasa, Saucenița – Dorohoi și Păltiniș – Horodiștea – Rădăuți Prut. Să stabilizăm fundația drumului și să venim cu două covoare asfaltice.

Pe drumul spre Săveni ne mai interesează amenajarea unei intersecții în zona Roșiori unde au fost multe accidente. Am discutat deja pentru un studiu de fezabilitatea. Ne mai interesează să refacem un pod la Lunca, afectat de inundațiile din 2010. Pe tronsonul Botoșani – Dorohoi sper să avem cât de curând prima etapă din extinderea la patru benzi, din kilometrul 3 în kilometrul 10, plus covor asfaltic. Avem banii să finalizăm covorul asfaltic de la Bobulești la Ștefănești. Vrem să terminăm în următorii patru ani tot ce înseamnă zona de reabilitare a drumurilor naționale. În același timp vreau să facem lucrări de amenajare a acostamentelor, să facem lucrări de drenaje, să facem rigole betonate, reabilitări de poduri și podețe”, a spus senatorul botoșănean care a mai precizat că în următorii ani va fi finalizat drumul național Manoleasa – Rădăți Prut, se va realiza studiul de fezabilitate pentru drumul expres Botoșani – Suceava.  În plus, o prioritate va fi drumul Dorohoi – Suceava care are nevoie de modernizare.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad