Connect with us

National

Centre de vaccinare „drive-thru” în toată țara

Published

on

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiţă, a anunțat marți că în a treia etapă de vaccinare este luată în calcul înfiinţarea în marile oraşe a unor centre de vaccinare de tip „drive-thru”, dar prioritatea este funcționarea centrelor mobile pentru imunizarea  persoanelor din mediul rural care nu au acces la centre fixe.

„Centrele de tip drive-thru sunt prevăzute pentru etapa a treia. În perioada următoare vom identifica locaţiile potrivite şi, eventual, oraşele în care vom lua în calcul înfiinţarea unui astfel de centru de tip drive-thru.

Pe de altă parte, prioritatea noastră imediată este legată de operaţionalizarea centrelor mobile de vaccinare care să asigure vaccinarea celor din mediul rural, persoanelor care nu au acces la un centru de vaccinare fix şi de asemenea aceste centre vor putea fi activate în momentul în care vom avea o confirmare a calendarului de livrare a dozelor şi vom avea un număr suficient de doze care să ne permitem deschiderea tuturor centrelor”, a anunțat, marți, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, într-o conferinţă de presă.

Şeful CNCAV a mai precizat că pentru toată campania de vaccinare anti-COVID-19, începută pe 27 decembrie 2020, sunt prevăzute 750 de centre, cu peste 1.760 de cabinete de imunizare.

„Peste 100.000 de persoane ar putea fi vaccinate zilnic în toate aceste cabinete de vaccinare”, a asigurat Gheorghiță în conferința de presă a CNCAV de marți, 2 martie.

Sursa: REALITATEA.NET

Distribuie pe:
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad